Caroda Polymer Recovery gaat voor duurzaam

 

 

Caroda Polymer Recovery is vanaf 1 januari dit jaar overgegaan op het gebruik van Groene Stroom.

 


 

Caroda Polymer Recovery werkt aan extreem lage CO2 uitstoot bij productie van LDPE recyclaat

 

Caroda Polymer Recovery werkt aan revolutionair LDPE recyclaat met kleine carbon footprint. In samenwerking met adviesbureau AMK uit Beilen en TÜV Nederland gaat men de CO2 reductie van Caroda Polymer Recovery inzichtelijk maken.

 

Door de inzet van de revolutionaire DRD technologie worden er tijdens het reinigingsproces geen water en chemicaliën gebruikt. Deze “waterloze” reiniging zorgt voor een grote besparing op het gebruik van stroom en water en leidt daardoor tot een enorme daling van CO2 uitsoot tijdens het productieproces van LDPE regranulaat.

 

Voor Caroda BV en haar directie is het inmiddels duidelijk welke voordelen deze productiewijze met zich meebrengt. Met behulp van een CO2 prestatieladder kunnen afnemers en relaties een indruk krijgen van de vermindering van de uitstoot van het tonnage aan CO2. De besparing die dat oplevert op het gebied van stroom- en waterverbruik ten opzichte van de inzet van nieuwe grondstoffen is significant.

 

Het doel is een gecertificeerd LDPE Recyclaat dat over EUCERTPLAST certificering als ook over een carbon foot print beschikt. Het nieuwe product zal onder een eigen merknaam op de markt komen en wordt geïntroduceerd tijdens de K 2016 in Düsseldorf Duitsland. De K beurs is werelds grootste kunststof en rubber beurs en word gehouden van 19 tot 26 oktober 2016.

 

Caroda bv gaat voor een duurzame toekomst

 

Download hier het persbericht als .pdf

 

 


 

 

video

 

 

Productielijn uitgebreid.


Doelstelling target van 100.000 ton in 2020 dichterbij

 

Na maanden van opbouwen en organiseren is het ons gelukt om tijdens lopende productie van de huidige lijnen een extra productielijn te installeren.
Deze nieuwe productielijn gaat ongeveer 10.000 ton naturel LDPE zo genaamd "tea colour" recycling granulaat produceren, uit 100% gebruikte plastic folie.

 

De kwaliteit kenmerkt zich door:

 

Dit alles wordt bereikt door de toepassing van de "dubbelschroef compoundeer technologie" en door de inzet van de zgn. "DRD dubbel reiniging technologie". Deze zorgen voor een optimale reiniging van gebruikt plastic. Door de verhoging van de productie capaciteit met 10.000 ton liggen wij op schema om onze doelstelling van 2020 te halen,100.000 ton recycling granulaat per jaar in de markt aan te bieden.

 

Door onze investeringen geven wij de arbeidsmarkt in Zutphen en omstreken een positieve boost.

 


regranulaat